• 19% BTW
  • Ruim assortiment
  • Nederlands sprekend

Tegels voor een kleine badkamer

1 September 2019 | Actueel, Blog

Heeft u een kleine badkamer? Met de juiste tegels kan een kleine ruimte ook perfect worden vormgegeven. Lichtgekleurde tegels in grote formaten bijvoorbeeld zorgen ervoor dat kleine ruimtes groter lijken. 

Een contrastrijke vormgeving van de badkamer, bijvoorbeeld met twee verschillende kleuren, zorgt er ook voor dat de ruimte groter lijkt. Donkere, gestructureerde kleuren op de vloer en lichte, gelijkmatig gekleurde tinten op de wanden zorgen voor een optisch groter oppervlak. Als u niet van “standaard” antraciet tegels op de vloer houdt, kies dan bijvoorbeeld voor tegels met marmer, structuur of bijzondere formaten.

Licht is een bijzonder belangrijke factor bij het ontwerpen van kleine badkamers. Lichte tegels zorgen dus ook voor optisch meer ruimte. Een andere tip: leg lange tegels in de lengterichting van de deur naar het raam. Dit rekt de badkamer optisch uit en maakt hem uitnodigend.

Tegels van natuurlijke materialen.

Natuurlijk ogende materialen zoals de steenlook- en houtlook tegels maken een kleine badkamer sensueel en comfortabel. Dit effect wordt versterkt als de wanden en de vloer met dezelfde materialen zijn ontworpen of als de gebruikte tegels ten minste een vergelijkbare kleur hebben. Hierdoor ontstaat eenheid. Bovendien geldt: hoe dichter de tegels tegen elkaar aan liggen, hoe meer optische rust er ontstaat.