• 19% BTW
 • Ruim assortiment
 • Nederlands sprekend

Uw specialist als
het gaat om tegels.

Tegels in alle soorten en maten.

In onze showroom vindt u een ruim assortiment aan Italiaanse tegels in alle soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar wand- of vloertegels voor in de keuken, woonkamer, badkamer of zelfs uw terras, dan bent u bij Fliesen Rundmund aan het juiste adres! Wij leveren altijd topkwaliteit tegen een lage prijs. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment:

Mozaïek.

Keramisch.

Houtlook.

Metro.

Nieuwe collectie.

Benieuwd naar onze nieuwste collectie? Op deze pagina vindt u alle nieuwe collecties, trends en aanbiedingen!

Vloertegels.

Waarom gebruikmaken van vloertegels in het woongedeelte belangrijk is:

Gezondheid

Tegels hebben een zeer dicht oppervlak. Bacteriën en mijten, die verantwoordelijk zijn voor veel allergieën, hebben door de dichtheid van het opperplak minder kans om te overleven. Vanuit medisch oogpunt worden ze daarom sterk aanbevolen voor mensen met een allergie.

Milieuvriendelijk

Tegels zijn hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Ook kunnen ze op een milieuvriendelijke manier als bouwafval worden afgevoerd. De natuurlijke componenten zijn onbeperkt van aard. Door de lange levensduur dragen ze daarbij ook bij aan een beter milieu. Met de juiste zorg en professionele installatie zijn tegels net zo mooi als op de dag dat u ze kocht, zelfs jaren later.

Duurzaamheid

Rode wijn of vet gemorst? Geen probleem, u zult geen schade ondervinden aan uw vloer- of wandtegels. U veegt het er zo vanaf met een vochtige doek. Vloertegels zijn niet alleen ongevoelig voor vlekken, maar hebben nog een ander voordeel: ze zijn krasvast en drukbestendig.

Een behaaglijk klimaat

De combinatie van vloertegels met vloerverwarming biedt vele voordelen voor wooncomfort en het binnenshuis klimaat. Met een oppervlaktetemperatuur van 23-24°C straalt de vloer een aangename stralingswarmte uit en heerst er een gezond binnenshuis klimaat. Door de lage temperaturen kan een vloerverwarmingssysteem ideaal gecombineerd worden met regeneratieve systemen, zoals een warmtepomp of zonnecollectoren.

Wandtegels.

Wanneer u aan wandtegels denkt, associeert u dit vooral met de bekleding van muren in de badkamer of keuken. Toch worden er ook steeds vaker wanden van andere ruimtes betegeld. Dit komt dankzij een grote keuze aan formaten, materialen en creatieve legmethoden.

Wandtegels zijn in veel opzichten superieur aan klassiek behang. Ze zijn ongevoelig voor vlekken, gemakkelijk te reinigen, robuust en duurzaam. Beschadiging van wandtegels komt niet tot nauwelijks voor en je hoeft niet om de paar jaar te schilderen! Ook op het gebied van hygiëne staan wandtegels duidelijk voorop. Door de dichtheid krijgen ziektekiemen en schimmels geen kans, vooral belangrijke criteria voor in de keuken of badkamer.

Kleine ruimtes doen hun voordeel bij een groot formaat, lichte en/of reflecterende tegels, omdat de ruimte zo groter lijkt. Dit creëert u bijvoorbeeld gemakkelijk met metrotegels. Zelfs smalle, lange tegels kunnen een ruimte optisch uitrekken. Sommige tegels, zoals de Portugese tegels en mozaïek tegels, maken de ruimte niet specifiek ruimer, maar zorgen wel voor gezelligheid, warmte en sfeer. 

Kleuren en maten.

Bij Fliesen Rundmund vindt u een ruim assortiment tegels in verschillende kleuren en maten. Of u nu op zoek bent naar felgekleurde, antraciete, zwarte, grijze of de standaard witte tegels… U bent bij ons aan het juiste adres. Ook verkopen wij wand- en vloertegels met verschillende afmetingen. Heeft u een specifiek soort tegels in gedachten, maar ziet u deze er niet bij staan? Neem dan contact met ons op en vraag naar meer informatie.

Groot formaat tegels.

Tegels in XXL-formaat is de nieuwste trend! Formaten tot 3 meter hoog zijn niet langer zeldzaam. De oppervlakte lijkt door het grote formaat meer door te lopen en het geeft de ruimte rust en harmonie.

Zeker in kleine ruimtes is het gebruik van XXL-tegels de moeite waard. Het maakt de ruimte optisch groter. Het gebruik van XXL in een grote ruimte geeft een edele en elegante uitstraling. Naast de visuele effecten hebben ze ook een praktische kant. Vuil en bacteriën verzamelen zich het snelst in tegelvoegen. Een lager aantal voegen, door het gebruik van XXL-tegels, betekent dus ook automatisch minder reinigingsinspanning. Om optische redenen moeten XXL-tegels met een zo smal mogelijke voeg worden gelegd. Tegels die het mooiste uitkomen in XXL-formaat zijn de houtlook tegels, marmerlook tegels en betonlook tegels. 

Omdat het leggen van XXL-tegels enkele uitdagingen met zich meebrengt en veel precisie vereist, mogen deze alleen door zeer ervaren doe-het-zelvers of door professionele tegelzetters worden gelegd.

Tegelaccessoires.

Naast tegels bieden wij u ook de complete collectie accessoires aan om de tegels te installeren.

 • Bouwchemie (tegellijm, voegen, voegkruisjes, siliconen, reinigingsmiddel)
 • Gereedschap en installatiehulpmiddelen
 • Hoekbeveiligingsrails van PVC, aluminium of roestvrijstaal
 • Ontkoppelingssysteem
 • Afdichtingsmembramen, tape en afdichtingslagen
 • Drainagematten
 • Afvoerkanalen en puntaftakkingen, ook bij lage bouwhoogte
 • Doucheplanken
 • Snijbeschermingstape voor badkuip en douchebak
 • Uitbreidingsprofielen
 • Balkon- en terrasoverkappingen
 • LED-verlichting
 • Verwarmingssystemen
 • Entreematten
 • Ondersteunende beugels voor het leggen van tegels in buitenruimtes