• 19% BTW
 • Ruim assortiment
 • Nederlands sprekend

Een compleet nieuwe
sfeer met mozaïek.

Mozaïektegels.

Mozaïek is op dit moment helemaal hip en trendy. Men kan er alle kanten mee op! Door te decoreren met mozaïek verandert u in één keer uw hele interieur. Ga voor speels en avontuurlijk of voor luxueus. Door de diversiteit aan vorm, kleur, maat en materiaal bieden deze steentjes oneindig veel mogelijkheden. Hoe dan ook, het is het sierraad aan uw wand of vloer! Het kost meer werk dan groot formaat tegels, maar eenmaal begonnen aan mozaïek zult u blij zijn met het resultaat. Bij Fliesen Rundmund hebben we een ruim assortiment Mozaïektegels voor zowel binnen als buiten. Beschikbaar in zowel effen kleuren (keramisch mozaïek) als gemengde patronen (glasmozaïek). Veel mensen denken bij dit soort aan kleine losse steentjes die in een patroon op een matje worden geplakt (denk aan Gaudí Barcelona), echter is dit niet de populairste soort.

Mozaïek vloertegels.

Uw vloer decoreren met mozaïek is niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Vooral als vloertegel biedt mozaïek veel uitkomsten. Door de kleine steentjes creëert u veel voegen. Deze zorgen voor een goed anti-slip effect wat ideaal is als badkamervloer! Als vloertegel wordt grotendeels glasmozaïek gebruikt. Dit soort mozaïek is onverslijtbaar en eenvoudig in onderhoud. Ook vloerverwarming is heel goed mogelijk met glasmozaïek. Keramisch mozaïek raden wij af als vloertegel. Het wordt gebakken met een dun laagje glazuur, wat het een vrij kwetsbare tegelsoort maakt. Als vloertegel zult u er dan ook al snel krassen op krijgen.

Mozaïek wandtegels.

Door uw wand te decoreren met mozaïek brengt u uw kamer helemaal tot leven. Het wordt dan ook veelal in keukens, badkamers, hallen en toiletten gebruikt om sfeer te creëren.
Gebruik uw eigen fantasie of laat u adviseren door onze vakkundige medewerkers, zij weten precies wat wel en niet kan in de ruimte die u wilt decoreren.

Voordelen.

 • U brengt makkelijk accenten aan voor de juiste sfeer.
 • Gemaakt van dun materiaal en dus zeer geschikt om over andere ondergronden, zoals oude tegels, heen te leggen.
 • Zeer goed anti-slip effect door het grote aantal voegen.
 • Het laat zich makkelijk aanbrengen op rondingen (door het gebruik van gaas).
 • Oneindig veel soorten, kleuren en combinaties mogelijk.
 • Duurzaam en eenvoudig te onderhouden.

 

Mozaïektegels onderhouden.

Mozaïektegels hebben, indien aangebracht met de juiste lijm en het juiste voegmiddel, weinig onderhoud nodig. Wij raden aan om de voegen in de badkamer te impregneren, zodat de voeg water- en vuilafstotend wordt en het de vorming van schimmels voorkomt. Een wand of vloer van mozaïek kunt u het best schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel, een spons en water.

Overige soorten tegels.

Is mozaïek toch niet helemaal waar u naar op zoek bent? Naast mozaïek vindt u bij Fliesen Rundmund nog veel meer soorten tegels. Misschien zijn houtlook tegels, marmerlooktegels, keramische tegels, metrotegels, getrommelde tegels, natuursteenlook tegels of Portugese tegels iets voor u?

Advies gesprek aanvragen.

Wij nemen graag de tijd om ons te richten op elk detail. Een niet-bindend consult duurt dus 1 tot 2 uur.


  Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga ermee akkoord.

  DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID.